19 Mart 2009 Perşembe

BMW Gina


Araba kavramındaki bildikleriniz tamamı ile değişecek!!!

Bmw yeni modelinde arabalarda yer alan çelik dış kaplamayı bırakarak onun yerine kumaş kaplama yaparak arabalar için yeni bir çağ başlatıyor .

Bmw Gina yepyeni bir tanımın, yepyeni bir akımın öncüsü olacağa benziyor. Bmw'nin bu yeni modelinde arabaların dış kasasının yapımında kullanılan çelik yer almıyor. Onun yerine arabayı tamamı ile bir iskelet üzerine kurup üzerini ise sağlam bir kumaş ile kapatıyor. Bu kumaşın istenilen şekile girebilmesi arabaya daha canlı bir his aktarıyor. Bagaj kapağının sağa ve sola doğru ikiye ayrılarak açılması, araba farlarının göz kapağı misali açılıp kapanması sadece birkaç örnek.



BMW Gina Münih'de yer alan BMW müzesinde sergilenmekte.

Her zaman dediğim gibi tasarımcısı ya da mühendisi kim bu yapım sürecinde bulunduysa sonsuz saygı duyuyorum. Düşünceyi hayata geçirerek, bilinenleri bile değiştirecek bir iş çıkarmışlar. Hala inanmakta güçlük çekiyorum. Umarım bu rekabet ortamında rakip firmalar da altta kalmazlar ve de daha da estetik ve benzersiz modellerle ortaya çıkarlar. Bu tasarımları görerek tek kazanan biz oluruz.

Bir düşüncede aklımdan çıkmıyor, o da bu arabayı böyle izlerken bile mest oluyorken sürücü koltuğuna oturmak nasıl bir histir...

Tanıtım videosunu izlemek isteyenler buradan bulabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder