15 Mart 2009 Pazar

Scrubs

Herkesin olayları değerlendiren bir iç sesi vardır. En çılgınca şeyleri söyleyen de odur, olmadık zamanlarda olmadık şeyleri aklımıza getiren de odur. Ama nedense o sesin söylediği herşey daima dışarı yansımaz. Ufak bir parlama misali gelir geçer aklımızdan.

Bazen içimizde olmadık kahkalara boğuluruz ama yeri değildir çılgınca kahkaha atmanın ya da içten içe sıkıntılı ağlamaktayızdır ama ortam gereği yapmacık bi gülümseme takınırız suratımıza.

İşte Scrubs'daki baş kahramanımız da aynen bu iç sesi ile boğuşan bir asistan doktor.

Tıp fakültesinden yeni mezun John Dorian en iyi arkadaşı olan kankası Turk ile beraber Sacred Heart isimli hastaneye stajyer olarak giriyorlar. Dizi bu iki kanka ile beraber hastane içerisinde olan olayları konu alıyor. Dorian staj sırasında kendisi gibi stajyer olan Elliot ile tanışıyor ve yakın hisler duymaya başlayor. Kankası Turk ise hastanede hemşire olan Latin kökenli Carla'ya vuruluyor.


John Dorian'ın yeni stajer olması tabi ki akıl hocası arayışına girmesine sebeptir. Hastane içindeki en çılgın ve de deneyimli doktor olan Dr. Cox Dorian için adeta rol modeldir. Bir yandan da başhekim Dr Bob Kelso'nun da engin bilgi ve deneyimlerinden birşeyler kapmaya çalışır. Yönetim kademesinde olan Dr Kelso bulunduğu mevki gereği herkese katı davranması gereken renkli ve vurdumduymaz bir kişiliktir. Tabi ki Dorian'ın stajerlik döneminde sakınması gereken bir de hizmetli vardır. Kafayı tamamen Dorian'a takmış olan "Janitor" isimli hizmetli ise Dorian'a hayatı dar etmeyi amaçlamış biridir. (Janitor'ın Türkçe karşılığı hizmetli diye geçiyor adama böyle sesleniyorlar, 8 sezon oldu ismi anılmadı daha ;D )

Dizi sırasında beni en çok güldüren zamanlar ise Dorian'ın kafasını hafif sağa yatırıp gözlerini sol yukarı dikerek hayal dünyasına dalması tabi ki. Scrubs'ı dizi yapan da bu gidip gelmeler aslında. Kafasında oluşturduğu dünya sanki hep yapamayacağı şeyleri gerçekleştirdiği bir dünya. Kankası Turk ile konuşurken bir sözden ötürü anında dalıp gitmesi muhtemel.


2001 yılında yayına başlayan Scrubs şu anda 8. sezonunu devam ettiriyor. Üzüntü veren ise 8. sezonun son sezon olacak olması. Bütün bölümleri devamlı izlediğinizde sanki hastaneden biri oluyorsunuz artık, olayların içerisinde yer almak ve Dorian'ın hayalleri ile beraber eğlenmek de cabası.

Hayat koşturmacasında ara verilmeye değecek dizilerden biri Scrubs...


2 yorum:

  1. Bu benim çok beğenerek seyrettiğim bir diziydi..
    Halen devam edip etmediğini bilmiyorum..
    Her bölümde yeni bir olay işleniyor ve mizah da var..Sıkılmadan izleniyor.
    8. ve son bölüm olmasını şimdi öğrendim..
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. 8. sezonun son sezon olması aslında birazda baş karakter Zach Braff(John Dorian)'ın sadece bu dizi ile hatırlanmak istemediğinden dolayı imiş. başka projelerde değişik işler yapmak istediğinden bu sezon son olacağını açıklamış.

    Zach gider de yerine başkası gelirse aynı tadı verir mi bu dizi şüpheliyim.

    YanıtlaSil